desdelamina.net publica aquest article com el darrerde la sèrie “La Mina: Proceso de realojos” que va publicar a finals del 2013. En ell tracta de “tancar el focus i cercar les connexions locals dels grans temes que marquen el dia a dia de l’àrea metropolitana, Barcelona, Sant Adrià, el barri i l’edifici Venus.”

Grans temes presents en la actualitat social, política i mediàtica, que tenen una presència significativa al barri i a Venus, i afecta a la convivència comunitària i al dia a dia dels veïns i veïnes.

Foto realitzada per @imonfort

La pobresa energètica, materialitzada en repetits talls del subministrament elèctric; la presència de les drogues al barri, amb els anomenats “narcopisos”; la crisi de l’habitatge (Venus presenta una alta rotació d’habitants); i l’absentisme electoral al barri (per sobre del 50%), i que encara és major a la zona dels edificis Venus i Saturn que, amb un 73%, és la més alta a tot el barri.

“Una manca d’interès i participació que potser és, en part, conseqüència de la manca d’actuació política per desencallar l’entramat de l’Edifici Venus.” 

Pots llegir l’article complert al següent enllaç: Zoom In a l’edifici Venus