Era una notícia que estàvem esperant. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat la inactivitat del Consorci del barri de La Mina i l’obliga a executar el Pla Especial de Reordenació i Millora (PERM), que preveu l’enderroc de l’edifici Venus i el reallotjament de les persones que hi viuen.

La sentència, tal i com reclamaven des del col·lectiu d’afectades i afectats, obliga també al Consorci a enviar l’expedient al Jurat d’Expropiació de Catalunya per tal que aquest adopti una decisió respecte el preu just dels habitatges.

Després de gairebé 20 anys d’espera, el col·lectiu d’afectades i afectats veu més a prop la sortida del laberint. Malgrat que la pilota sempre ha estat a la taula de l’administració, ara, més clarament que mai, és aquesta qui ha de respondre amb accions determinants.

El Col·lectiu Ronda, qui ha acompanyat en la defensa legal al col·lectiu d’afectades, ha compartit una nota de premsa amb la sentència del TSJC sobre la qüestió de l’edifici Venus.

Des d’Objectiu Venus, celebrem les novetats que ens arriben des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Encara hi ha molt camí per recórrer i molta justícia per fer. Com informàvem fa uns mesos, la sacsejada política que busca el projecte encara està per completar.

Volem que el Consorci del barri de La Mina assumeixi la responsabilitat immediata de la qüestió i dibuixi el full de ruta, amb accions i dates clau.

Categories: Uncategorized

2 comentaris

Entrevista a Badalona Tres60: parlem del llibre d’Objectiu Venus i de la situació actual de l’edifici – Objectiu Venus · 18 de gener de 2021 a les 12:21 pm

[…] aquests moments, continuem a l’espera de nous moviments després que el TSJC obligués al Consorci del barri de La Mina a reactivar l’enderroc de l’Edifici Venus i després del cessament de Francesc Iglesias, president de la comissió executiva del Consorci […]

A punt d’aprovar el nou pla de gestió de l’edifici Venus, que podria posar fi a la condemna històrica – Objectiu Venus · 3 de febrer de 2021 a les 10:30 am

[…] anunci arriba mesos després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obligués al Consorci a reactivar la qüestió. Queda pendent ara el seguiment de la seva execució i dels terminis: els primers reallotjaments […]

Els comentaris estan tancats.