El passat divendres 29 de gener les representants del col·lectiu de veïnes i veïns afectats per l’edifici Venus es van reunir amb Chakir Homrani, conseller d’Afers Socials i president del Consorci del barri de La Mina. En aquesta reunió es va donar a conèixer el nou pla de gestió de l’edifici Venus, un projecte que podria suposar el desenllaç d’aquesta condemna en els propers 5 o 6 anys.

La Generalitat ha posat data per complir finalment el pla urbanístic que l’obliga des del 2002 a reallotjar els veïns i veïnes del bloc Venus i enderrocar l’edifici. Aquest pla s’aprovarà l’11 de febrer i hi donaran suport les quatre administracions implicades (Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i Ajuntament de Barcelona).

El nou pla de gestió de l’edifici Venus està dotat amb 30 milions d’euros i inclou l’enderroc de l’edifici i el reallotjament de les famílies. Els veïns i veïnes rebran una quantitat pel seu pis o bé un altre habitatge.

Aquest anunci arriba mesos després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obligués al Consorci a reactivar la qüestió. Queda pendent ara el seguiment de la seva execució i dels terminis: els primers reallotjaments estan previstos per al 2023.

Sobre la noticia va parlar ahir Paqui Jiménez, representant del col·lectiu de veïnes i veïns de Venus, al programa Bàsics de Betevé: “Esperem que el pla no s’allargui més i s’executi el més ràpid possible”.

Altres mitjans de comunicació també s’han fet ressò de la noticia. Us compartim un recull dels titulars perquè hi feu una ullada:

Categories: Projecte