El passat 16 de novembre vam assabentar-nos del cessament de Francesc Iglesias, secretari general d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Una noticia que implica directament a les afectades i afectats de l’edifici Venus perquè en Francesc Iglesias formava part del consell de govern del Consorci del barri de La Mina i era el president de la comissió executiva del mateix. A aquesta comissió li correspon la direcció immediata i l’administració ordinària d’aquest organisme. 

Actualment, des d’Objectiu Venus i el col·lectiu d’afectades i afectats som coneixedores del pla de treball que el Consorci ha d’aprovar per continuar amb la cerca d’una solució justa per a l’edifici Venus. Aquest pla, que compta amb provisió de fons econòmics, ha d’ésser aprovat en un consell plenari però cal la figura de la presidència de la comissió executiva per convocar-ho. 

En aquests moments, no coneixem la persona que substituirà a en Francesc Iglesias en aquest càrrec. Però intuïm que podria ser ocupat per Marta Cassany, nova secretària d’Afers Socials i Famílies.

En la qüestió de l’edifici Venus, ens hem trobat amb diverses dilatacions en el temps a causa de la renovació de càrrecs polítics i tècnics. Aquesta és una responsabilitat de les quatre administracions que conformen el Consorci del barri de La Mina (la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i l’Ajuntament de Barcelona).

Com ja hem comentat en altres ocasions, els ritmes polítics no es corresponen amb els ritmes de la vida que es dóna a l’edifici Venus. I la situació es pot veure agreujada per l’arribada del proper període electoral.

Així doncs, des del col·lectiu demanem agilitat en aquest procés i l’aprovació del pla de treball corresponent a l’edifici Venus.

Amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, favorable a l’enderroc i al reallotjament de les famílies de l’edifici, ens plantegem prendre mesures legals (com l’execució de la sentència) si en els propers 15 dies no rebem notícies sobre aquesta qüestió.

El col·lectiu d’afectades i afectats per l’edifici Venus.

Sant Adrià del Besos, 26 de novembre del 2020

Categories: Projecte

1 comentari

Entrevista a Badalona Tres60: parlem del llibre d’Objectiu Venus i de la situació actual de l’edifici – Objectiu Venus · 27 de novembre de 2023 a les 5:50 pm

[…] obligués al Consorci del barri de La Mina a reactivar l’enderroc de l’Edifici Venus i després del cessament de Francesc Iglesias, president de la comissió executiva del Consorci del Barri de La […]

Els comentaris estan tancats.