El passat dimarts 29 d’octubre, l’Andreu Merino va publicar el següent article a NacióDigital. En ell plasma l’esgotament i la pèrdua d’esperança per part dels veïns i veïnes davant el procés administratiu i l’enquistament de la situació de Venus.

Foto realitzada per @desdelamina

“No creiem en el sistema”

És un procés sense precedents. Són els veïns i veïnes contra l’Administració, aquest gran monstre sense cara que sembla indestructible i al que han tingut el valor d’enfrontar, qui els ha promès tant i no ha fet res, tan sols allargar i allargar el procés, modificant una vegada i una vegada, sense arribar a solidificar accions concretes.

“”La sentència ens marcava el camí”, explica Mariona Torra Duran, advocada del Col·lectiu Ronda i dels veïns afectats”. Aquesta sentència ha acabat en un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Fins el moment, el procés ha tingut un cost econòmic per els veïns i veïnes de 6.000 euros, dels quals encara han de pagar 400 euros i, si s’allarga, aquesta xifra podría augmentar fins als 14.000 euros que, amb ingressos de rendas baixes, prestacions o la venda ambulant, suposa un gran repte per a les 53 persones demandants.

Pots llegir l’article complert al següent enllaç: Veïns de La Mina busquen diners per portar les administracions als tribunals