Jordi Ribalaygue va publicar ahir mateix, a El Mundo, l’article SOS en La Mina para seguir denunciando “condiciones infrahumanas”, en el qual exposa la situació insostenible en la què es troben els veïns i veïnes de Venus avui dia i la necessitat de fons per continuar el litigi “contra las instituciones que prometieron sacarlos de la degradación”.

Foto realitzada per @desdelamina

L’edat de les persones demandants esta per sobre dels 50 anys, i la gran majoria d’elles tenen una renda que tot just els arriba per viure, amb les que han de pagar els costos d’un procés judicial, i tot això per tal de que es reconegui la seva dignitat com a persones i el seu dret a una resposta i una solució al laberint en el què s’ha convertit Venus i en el qual hi són atrapades sense remei.

A les qüestions burocràtiques es afegeixen les qüestions socials, que fan més  complicada si és possible la convivència a Venus i a la Mina. El Jordi destaca la presència de la droga en el edifici:  “Algunos toxicómanos construyeron un campamento para alojarse en la terraza meses atrás; se desmanteló, pero ha empezado a reconstruirse”, i el preocupant impacte que està tenint en el barri.

Podeu llegir l’article sencer a: SOS en La Mina para seguir denunciando “condiciones infrahumanas”