Al mes de gener de 2017, és va realitzar el programa “Jo pregunto”, en el qual 12 ciutadans i ciutadanes van plantejar una sèrie de qüestions a les que al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Entre aquestes 12 persones hi era la Paqui Jiménez, veïna de La Mina, que posava sobre la taula la situació de NO enderrocament de l’edifici Venus, dins del Pla de Transformació de La Mina, i la precària situació en la que viuen els veïns i veïnes del mateix.

Fotografia realizada por Abel Espinosa @abelet

    “Han valorado más el dinero que la dignidad de las personas”

La Paqui va afegint diferents apunts a la pregunta: “Mai s’aprova definitivament el Pla de Transformació de La Mina, que canvia una i altra vegada al llarg dels anys”, “Es sortegen les 300 vivendes que anaven a estar destinats als veïns i veïnes de Venus”, “es produeixen continus talls de llum”, “les estructures i instal·lacions en mal estat no es reparen…”

Puigdemont reconeix que les actuacions que s’han realitzat a La Mina no han tingut èxit, i afirma que és una situació molt complexa que requereix d’una resposta efectiva i duradera en el temps.

Tall de la participació de Paqui Jimenez al programa “Jo pregunto” de TV3

Arran d’aquesta trobada, i d’anteriors promeses, en el mes de juny d’aquest mateix any, Puigdemont va visitar La Mina i l’edifici Venus, acompanyat de la Paqui Jiménez i de representats de diverses entitats del barri.

Aquests apropaments van permitir que es donés a conèixer i es traslladés, a les esferes polítiques i a la població en general, la preocupació i la lluita dels veïns i veïnes de Venus i de La Mina per la situació que estaven vivint y que segueix present avui dia.