Coincidint amb els primers trasllats de veïns i veïnes del barri cap als nou pissos, efectuats a principis de l’any 2013, desdelamina.net va començar una serie d’articles titulada “La Mina: Proceso de realojos”. En aquesta sèrie de 4 articles es recull amb una mirada crítica el procés de reallotjament dels veïns i veïnes afectades per les actuacions als edificis Venus, Marte, Levante y Estrellas, a partir de la informació recollida del diàleg amb les diferents persones i entitats implicades en el procés.

Plànol del barri amb les actuacions de l’enderroc de Venus i els talls verticals.
Gràfic extret del PERM

    “Tot comença i res no acaba a Venus”

Un procés amb més de 10 anys d’història en aquell moment, contínuament dilatat per diversos factors socials, polítics i econòmics del qual no es veu el fi ni la resolució. Detzenes de famílies amb la seva vida en un parèntesi d’incertesa, desinformació i promeses incomplertes davant la qual els col·lectius de veïns i veïnes es fan escoltar.

“Pasa el tiempo y Venus sigue ahí, en pie, como elemento de conexión entre ese pasado que contiene unos elementos de los que se quiere huir y este presente continuo de una transformación que se eterniza”

La Mina: el proceso de realojos