Fa gairebé 80 dies que vam iniciar la campanya de crowdfunding #GoteoxVenus. I han estat 80 dies d’agitació comunitària, de sacsejada mediàtica i de molta, molta solidaritat ciutadana.

Des del passat 5 de novembre, dia en què vam posar en marxa la maquinària del micromecenatge en favor de la dignitat de les persones que habiten l’edifici Venus, hem rebut el suport i la visibilitat de cada titular, de cada piulada i de cada menció als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. La vostra generositat ens ha fet créixer, i a tres dies de finalitzar el crowdfunding, podem dir que hem reunit els 9.000 euros que ens permeten continuar amb el procés judicial contra l’administració. I gairebé també, els 5.000 que faran possible l’anàlisi pericial de l’edifici Venus.

Hem aconseguit agitar a la comunitat. Objectiu Venus ha estat, des dels seus inicis, una proposta liderada pels veïns i veïnes del barri de La Mina. I s’hi han anat sumant noves energies, de dins i fora del territori, que ens han fet més grans. Ja som més de 350 cofinançadores del projecte i més de 600 seguidores a les nostres xarxes socials. Hem rebut el caliu ciutadà als cinefòrums organitzats, a les presentacions realitzades a les universitats, a la nostra festa de celebració per haver superat la primera ronda de Goteo. Heu regalat Objectiu Venus a través de les bosses “I love La Mina” i hem fet nous amics i amigues que ens han obsequiat amb llibres i quadres que hem sortejat a través del nostre Twitter.

El ressò mediàtic és també ja una realitat. Des de la roda de premsa on vam donar a conèixer la campanya #GoteoxVenus, una vintena de mitjans de comunicació han donat a conèixer la nostra particular lluita per a la justícia social. I ens sentim molt agraïdes.

Ara el repte és aconseguir la sacsejada política. Des d’Objectiu Venus creiem necessari activar l’agenda de les administracions que estan implicades en el procés d’enderroc de l’edifici Venus i el reallotjament de les seves habitants. Per això, les nostres peticions són:

  • Volem que la qüestió de l’edifici Venus sigui prioritat entre la llista d’urgències polítiques del Consorci del barri de La Mina. I això vol dir ser prioritat per a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, per a l’Ajuntament de Barcelona, per a la Diputació de Barcelona i per a la Generalitat de Catalunya. 
  • Volem que es defineixi un full de ruta que marqui el com i el quan del desbloqueig d’aquesta condemna històrica. 
  • I volem que aquest procés es faci públic i es comuniqui amb transparència i de manera oficial a tota la ciutadania. 

Objectiu Venus anirà més enllà dels 80 dies de crowdfunding. Perquè tot comença i res acaba a Venus, en seguirem parlant i ens seguirem agitant.

Categories: Projecte

3 comentaris

Finalitza la campanya #GoteoxVenus superant l’òptim: infinites gràcies! – Objectiu Venus · 27 de gener de 2020 a les 4:33 pm

[…] i com publicàvem fa uns dies al nostre web, des d’Objectiu Venus ens plantegem ara nous reptes. Satisfetes d’haver aconseguit la sacsejada mediàtica i comunitària, el punt de mira és el […]

Recull de premsa [13/02/2020] – Objectiu Venus · 13 de febrer de 2020 a les 5:54 pm

[…] futur d’Objectiu Venus, però, va més enllà del #GoteoxVenus. El barri de La Mina té múltiples derivades i interrogants per respondre. D’ells va […]

EL TSJC obliga al Consorci del barri de La Mina a reactivar l’enderroc de l’Edifici Venus – Objectiu Venus · 22 de juny de 2020 a les 3:08 pm

[…] Encara hi ha molt camí per recórrer i molta justícia per fer. Com informàvem fa uns mesos, la sacsejada política que busca el projecte encara està per completar. Volem que el Consorci del barri de La Mina assumeixi la responsabilitat immediata de la qüestió i […]

Els comentaris estan tancats.