Potser has sentit a parlar d’Objectiu Venus als mitjans de comunicació i a les xarxes socials i potser t’han sorgit alguns dubtes que et fan enrere a l’hora de participar i col·laborar amb el projecte. Per això hem volgut donar resposta a les qüestions més freqüents que han pogut passar-te pel cap al llarg d’aquests dies de campanya.

Què volem dir quan parlem “d’agitació comunitària”?

Parlar d’agitació comunitària és parlar d’apoderament, de responsabilitat compartida i de moviment popular. Significa sumar energies per transformar una realitat, la de l’edifici Venus del barri de La Mina, que ha determinat la vida de més de 200 famílies.

Formar part d’aquest projecte és posar veu a una realitat silenciada. Objectiu Venus vol provocar una sacsejada política que serà possible a través d’una sacsejada mediàtica. I aquí és on totes i tots hi prenem partit. Fer visible la degradació de la vida a l’edifici Venus és el primer pas cap a la transformació. És curar el dany patrimonial i social d’una comunitat que pateix la violència de l’abandonament institucional.

Qui hi ha darrere d’aquesta iniciativa?

Objectiu Venus neix d’una necessitat col·lectiva. És una proposta impulsada per una comunitat, la del col·lectiu d’afectats i afectades de l’edifici Venus, al barri de La Mina, que lluita per fer-se escoltar en una realitat social on la participació ciutadana és un bé comú escàs, i on l’atenció administrativa és tan prudent que passa desapercebuda. 

Totes les persones que formem part d’aquest projecte estem o hem estat vinculades en algun moment per les problemàtiques que es deriven de l’edifici Venus. Veïnes i veïns, entitats i col·laboradores del territori que hem sumat esforços per mobilitzar-nos i transformar.

Per què Objectiu Venus ha escollit la plataforma Goteo per al seu crowdfunding?

La diversitat de plataformes de micromecenatge que hi ha a la xarxa ens va intentar posar difícil la decisió de triar la nostra per a Objectiu Venus. Però Goteo va estar sempre en la primera posició de la nostra llista. Per què? Raons no ens faltaven!

Goteo es distingeix d’altres plataformes de finançament col·lectiu perquè aposta per projectes de codi obert. O el que és el mateix, projectes que comparteixin coneixement, processos, resultat, responsabilitat o benefici des de la filosofia del procomú. 

A més, per al tipus de projectes que acull, es defineix com una plataforma que recolza i potencia les lluites socials, comunitàries i transformadores.

Per què és important que col·laboris amb Objectiu Venus?

Que tu col·laboris amb Objectiu Venus vol dir que afegiràs les teves energies en una lluita veïnal contra l’administració. Significarà que formaràs part d’un procés de reconstrucció de la dignitat, de la recuperació del valor col·lectiu i del pacte social. Ens ajudaràs a tornar la responsabilitat política a l’administració i la teva col·laboració farà més possible el canvi en el barri de La Mina.

Què guanyes tu cofinançant el projecte Objectiu Venus?

Si no has patrocinat mai cap projecte a la plataforma Goteo, has de saber que col·laborar té premis. I molts! Per a cada quantitat que aportis, podràs endur-te una recompensa determinada. 

En el cas d’Objectiu Venus, entre les nostres recompenses podràs trobar una samarreta corporativa, imatges en format postal realitzades per fotoperiodistes, el llibre físic “Objectiu Venus, un projecte d’agitació comunitària” o una plaça al taller d’escriptura de no ficció i d’sketching amb Jorge Carrión i Sagar Fornies, autors de “Barcelona. Los vagabundos de la chatarra”.

A més, has de saber que a Goteo, mullar-se té beneficis fiscals: implicant-te i comprometent-te amb el nostre projecte desgravaràs entre un 30% i un 75% de l’import de la teva donació!

On aniran a parar els teus diners?

El mínim plantejat en aquesta campanya de microfinançament col·lectiu (12.800 euros) està dissenyat per cobrir els costos econòmics del procés judicial en el qual estan immerses las veïnes i veïns de l’edifici Venus. De la seva continuïtat dependrà el desenllaç d’un conflicte que fa gairebé 20 anys que és viu. Aconseguir l’objectiu és estar més a prop de l’enderroc de Venus i del reallotjament just, digne i col·lectiu i amb garanties públiques de les persones que l’habiten.

I l’òptim proposat en el #GoteoxVenus (17.800 euros) està previst per elaborar un anàlisi pericial de l’edifici Venus: un informe que permetrà reflectir l’estat dels habitatges de les persones que hi viuen.

I si no vols que el teu nom aparegui com a patrocinador?

Si creus en la nostra lluita i vols formar part d’ella però no et cal fer-ho públic, pots patrocinar la campanya des de l’anonimat. Tot i que Goteo et demani les dades per contactar amb tu en cas d’haver-te de fer arribar les recompenses, pots especificar que a la donació no aparegui el teu nom públicament. 

Si vols col·laborar però no pots aportar econòmicament, què pots fer?

Per descomptat, qualsevol col·laboració serà benvinguda! Però si no saps com fer-ho… et donem un parell d’idees.

D’una banda, pots donar-nos un cop de mà en l’elaboració del llibre “Objectiu Venus, un projecte d’agitació comunitària”. Si t’agrada escriure, fer fotografies o tens habilitat editant i traduïnt textos, ens seràs de molta ajuda!

D’altra banda, si el que domines són els números, pots col·laborar amb nosaltres fent encara més transparent tot aquest procés: ens anirà bé el teu cop de mà en l’auditoria de la campanya! 

A més, durant tot el #GoteoxVenus ens serà de vital importància cada publicació que facis a les teves xarxes socials, cada enllaç compartit i cada vegada que ens anomenis en els teus cercles més propers. Amb tu, La Mina, amb els seus complexes i els seus estigmes, s’obre al canvi i a la participació!Categories: Projecte