El proper divendres, 15 de novembre, us convidem a fer una mica de cinefòrum amb el documental “15 años en Venus” a l’Espai Cultural Font de La Mina (C/Ponent 21) amb la participació d’afectats de l’edifici i la Mariona Giner, codirectora del documental.

15 años en Venus es una pel·lícula documental produïda a l’any 2015 per Mariona Giner i Sergi Pujolar a la que, a través de dues experiències personals i el testimoni d’altres veïns i veïnes, representats de la administració i experts, es mostra el procés de reallotjament amb dades però també des de lo vivencial.

La inestabilitat i falta de concreció del Pla de Transformació del Barri de La Mina es veuen reflectides en la gestió que es fa dels reallotjaments de les famílies residents a l’edifici Venus, que veuen les seves vides i el seu futur determina per la resolució d’un procés mai acabat que poc ha aconseguit del seu objectiu de millorar les condicions d’habitabilitat i convivència en el barri.

Manca d’informació, requisits de reallotjament accessibles a un escàs percentatge de les famílies, manca de rigor en el desenvolupament del procés, condicions inacceptables i una continua i potent lluita veïnal per la seva dignitat i els seus drets. Tot això és el que es posa en joc en aquest documental.

Categories: Projecte